Sajtóközlemény
EFOP-1.8.5-17-2017-00377
„Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok az Ilki Bethlen Gábor Általános Iskolában”
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EFOP-1.8.5-17 Menő menzák az iskolában – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok című pályázatra iskolánk is pályázatot nyújtott be, mely pozitív elbírálásban részesült.
A pályázat célja a köznevelésben részt vevő gyermekek egészséges táplálkozáshoz szükséges tudása és készségei megszerzésének támogatása a szülők bevonásával – A gyermekek intézményi étkeztetésének tárgyi körülményeinek javítása.
A program során ismeretterjesztő- és szemléletformáló programok valósulnak meg, valamint eszközbeszerzés fog történni.
A támogatás összege: 14.375.000 Ft
A támogatás intenzitása: 100%
A projekt befejezésének dátuma: 2020.03.10.
Az EFOP-1.8.5-17-2017-00377 azonosító számú, „Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok az Ilki Bethlen Gábor Általános Iskolában” című pályázatunk keretében iskolánk tanulói kreativitásukat is gyakorolva gyümölcsfigurákat készíthettek ( 2018.07.24-én). Az alkotásokat mindenki büszkén mutatta meg a szülőknek, barátoknak.
Az EFOP-1.8.5-17-2017-00377 azonosító számú, „Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok az Ilki Bethlen Gábor Általános Iskolában” című pályázatunk keretében iskolánk tanulói a tanév vége felé közeledve gyümölcsnapon (2018. 06. 11-én) ismerkedhettek meg a szezonális gyümölcsökkel. Kóstolás előtt megismerhették legfontosabb jellemzőiket is.
Unilever séfek az ilki Általános iskolában: Az EFOP-1.8.5-17-2017-00377 azonosító számú, „Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok az Ilki Bethlen Gábor Általános Iskolában” című pályázatunk keretében
Dietetikus és egészséges táplálkozási előadás szülőknek és gyerekeknek Az EFOP-1.8.5-17-2017-00377 azonosító számú, „Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok az Ilki Bethlen Gábor Általános Iskolában” című pályázatunk keretében
Szüreti mulatság
A program során a vállalkozó szellemű gyerekeknek lehetőségük volt a szőlő levének kitaposására, megkóstolhatták a szőlőt, az elkészült mustot és rövid előadást hallgathattak meg a mustkészítés folyamatáról, a szőlőben lévő értékes tápanyagokról, a must erjedésének veszélyeiről.
A program nemcsak az egészséges étkezésről és a gyümölcs hasznosításáról szólt, hanem hagyományaink őrzéséről is. Elmondható, hogy a részt vevő gyermekek figyelme megoszlott. Ez abból is adódhat, hogy manapság már nem ünneplik a családok a betakarításnak ezen módját. Persze nem számítunk „boros vidéknek”, de kultúránkhoz hozzátartozik ennek ismete.
Tájékoztató nap gyermekek (11-14 éves korosztály) és családjaik számára
Szemléletformáló program keretében 2019.11.15. napján plakátkészítő versenyt tartottunk az egészséges táplálkozással kapcsolatban az iskola tanulói számára azEFOP-1.8.5-17-2017-
Az EFOP-1.8.5-17-2017-00377 program keretében iskolánk 3. osztályában „kólatemetés” címszó alatt tartottunk csoportfoglalkozást. Megismerkedhettek a kóla és a cukros üdítők káros hatásairól.