Vissza a suliba!

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A ma megjelent Kormányrendelet alapján 2021. április 19-én hétfőn az alsó tagozatosok esetében (1 – 4. osztály) a digitális oktatásról visszatérünk a jelenléti oktatásra. A felsős gyerekeknek (5 – 8. osztály) május 10-ig digitális tanrend marad.

Ez azt jelenti, hogy hétfőn reggel 8 órakor az alsósok testhőmérséklet mérést és kézfertőtlenítést követően a régi megszokott rendben és órarend szerint kezdik meg a tanulást. A tanórák után minden nap 16 óráig tart a napközis foglalkozás. Kérjük a szülőket, hogy alsós gyermeküknek maszkot biztosítsanak!

A tanulók hiányzása innentől kezdve igazolatlan hiányzásnak minősül, ha azt nem igazolják.
A tartós távollét igazolásának 2 módja lehet:

  1. Szakorvosi vélemény krónikus betegségről (nem háziorvosi!!!)
  2. Nyomós indok esetén írásbeli kérelemre az intézményvezető adhat felmentést a jelenléti oktatás alól. Azaz, ha a szülő nem engedi iskolába a gyermekét, akkor az intézmény vezetőjéhez írott kérelemmel teheti meg.
    Kérelem személyesen az iskola portáján kérhető/aláírható.

Ezzel a digitális munkaforma megszűnik az alsósok esetében. A felkészítés az otthon maradó tanulók esetében a szülő feladata, figyeljék a KRÉTA üzeneteket! Amennyiben a tanuló nem vesz részt a fenti 2 okból a jelenléti oktatásban a KRÉTA – DKT rendszerbe felkerülő tananyagokat önállóan kell feldolgoznia.

Felhívom a szülők figyelmét, hogy a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51.§ (7) bekezdése értelmében, ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen a 250 tanítási órát meghaladja és emiatt a tanuló teljesítménye nem minősíthető, csak a nevelőtestület engedélyével tehet osztályozóvizsgát.

Kérem Önöket a járványügyi szabályok szigorú betartására!

Vélemény, hozzászólás?