Category: Könyvtár

Csillagászati előadás

A KSZR szervezésében érkezett könyvtárunkba Fejes Zsolt amatőr csillagász, aki a naprendszerünk bolygóiról tartott egy előadást. Elmondása szerint már egészen gyerekkora óta rajongott a csillagászatért, ezt előadása alapján mi is megerősíthetjük. Sajnos idő hiányában a távcsövével történő vizsgálódást nem tudtuk megejteni, de ígéretet kaptunk, hogy a jövőben visszatér könyvtárunkba. Ellenben a meteorit „simogató” kárpótolt minket. …

Olvass tovább

Tavaszi projekt a Könyvtárban

Könyvtárunkban kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a közösségi programoknak. A tavaszi projekt kapcsán a beiratkozott könyvtári olvasóknak kézműves foglalkozást szerveztünk. A hagyományos, klasszikus programok mellett rendhagyó módon szeretjük kipróbálni az új, a gyerekek körében divatos kreatív dolgokat is. Már korábban is használtuk az Aqua Pearls készleteit, akkor nagy sikere volt a gyerekek között, így idén újra ilyen …

Olvass tovább

Simon Szilvia – Nálatok laknak-e állatok?

Harmadik alkalommal járt nálunk Simon Szilvia pedagógus, környezeti nevelő, aki Nálatok laknak-e állatok? címmel, az állatok világnapja alkalmából tartott látványos előadást, bemutatót. Az előadás interaktív módon mutatta be az óceánok, dzsungelek, sivatagok legismertebb, vagy épp kevésbé ismert, de annál érdekesebb állatait.

Eckhardt Gábor – Zeneszerzők gyerekkora

Előadás: Immáron második alkalommal járt nálunk, a több évtizedes pedagógiai múlttal rendelkező Liszt-díjas zongoraművész, Eckhardt Gábor, aki a zeneszerzők gyerekkori, vagy gyerekeknek írott zongoraműveit mutatta be iskolánk felsőtagozatos diákjainak.

Író-olvasó találkozó

November 4-én újra ellátogat könyvtárunkba John Cure, azaz  Győrffy-Kiss József bestseller szerző, aki a Halloween eredetéről, kultuszáról, amerikai hagyományairól, magyarországi helyzetérő tart előadást felsős tanulóknak.