Google Workspace for Education Fundamentals használata

Tisztelt Szülők! Kedves Diákunk!

Kérjük, ismerjék meg a Tornyospálcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bethlen Gábor Tagintézményében használandó Google G Suite for Education alkalmazásáról szóló tájékoztatónkat!

A 2019/2020-as tanévben bevezetésre került iskolán kívüli digitális munkarend alkalmával a szülői közösség észrevételeit figyelembe véve döntöttünk a Google Classroom egységes használatáról a Kréta, KRÉTA-DKT központi felület mellett. Erre a tapasztalatra építve regisztráltuk az idei tanévtől az intézményünket a Google G Suite for Education / Google Workspace for Education Fundamentals vállalati alkalmazásba, amelyet közoktatási intézmény lévén a Google ingyenesen biztosít számunkra.

Általános tudnivalók

A G Suite Iskoláknak (G Suite for Education új néven Google Workspace for Education) egy olyan oktatási intézmények számára elérhető rendszer, melyben megtalálható az összes olyan lehetőség, melyeket a digitális tanrend során alkalmazni érdemes. Mivel ez egy intézményi rendszer, az iskoláknak saját regisztrációt kell létrehozni a saját domain névükkel – jelen esetben az ilk-iskola.hu – alapján. Ezen intézményi regisztráción belül lehet aztán további felhasználókat (tanárok és diákok) létrehozni. Felhasználót csak az arra jogosult személy (adminisztrátor, rendszergazda) hozhat létre.

A felhasználók az iskolától kapják meg a bejelentkezéshez szükséges adatokat, mely rendszerint egy vezeteknevkeresztnev@ilk-iskola.hu formájú e-mail címből, és egy jelszóból áll.

Ez tulajdonképpen egy Gmail cím, ami az intézményi regisztráció miatt ilk-iskola.hu-ra végződik gmail.com helyett.

Elfelejtett jelszó esetén értesíteni kell az osztályfőnököt, aki jelzi ezt az adminisztrátornak. Ilyen esetekben új jelszót kap a felhasználó, és újból meg kell adni a bejelentkezési adatokat.

Mit jelent ez?

  • A 2020/2021-es tanévtől minden diák és minden pedagógus saját –…@ilk-iskola.hu – végződésű munkahelyi email címmel rendelkezik.

Az email fiók használata lényegében megegyezik egy általános Gmail fiók használatával.

  • Ezáltal korlátlanul használható email fiókhoz és tárhelyhez fér hozzá a munkahelyi, hivatalos levelezéshez és az intézményünk digitális platformjaként működő Google Classroom használatához.

A Google G Suite rendszerben ingyenesen használható alkalmazások: Google Chat, Classroom, Contacts (Névjegyek), Diák, Dokumentumok, Drive, Gmail, Google Hangouts, Google Naptár, Jamboard, Keep, Meet, Táblázatok, Webhelyek, Űrlapok.

  • Ez biztosítja mindannyiunk számára a tanórai munka folyamatosságát abban az esetben is, ha az adott osztály, tanulócsoport iskolán kívüli digitális oktatásra kényszerül.
  • Továbbá a Google G Suite alkalmazás minden olyan helyzetben a segítségünkre van, amikor – akár a pedagógus, akár a tanuló bármilyen okból nem tud részt venni személyesen a tanórákon. Mert a tananyagot és házi feladatot ezen a rendszeren keresztül megkapja, és ennek segítségével kommunikálhat is a szaktanárral.

A Google G Suite alkalmazásról bővbben itt tájékozódhat: https://gsuite.google.hu/intl/hu/

Vélemény, hozzászólás?