Közlekedési alapvizsga

Magyarország Kormánya a 2021-es év első felét a Kerékpározás Évének nyilvánította, aminek keretein belül nagy hangsúlyt fektet a kerékpáros közlekedésre, de általánosságban is a közlekedés biztonságosabbá tételére. Ezért a Klebelsberg Központtal együtt célul tűzte ki, hogy minden 4-7. osztályos általános iskolai tanuló közlekedési alapvizsgát tegyen idén tavasszal.

A vizsga az eKréta felületén lesz elérhető 2021. március 1-12. között, amire szintén ezen a felületen elérhető kérdéssorral lehet felkészülni. A Gyakorló kérdéssort most bárki kitöltheti.

Minden gyerek számára véletlenszerűen fog kérdéseket generálni a rendszer és a sikeres teljesítőknek (legalább 80%-ot elérők) egy online tanúsítvány lesz a jutalma.

Közös érdekünk, hogy gyerekeink biztonságosabban, felkészültebben közlekedjenek. Mivel az a célunk, hogy a gyerekek megtanuljanak közlekedni, ezért áprilisban egy második, pótvizsga lehetőséget (április  19 – 30., a tavaszi szünet után) is fogunknak szervezni. Bízunk benne, hogy ez csak nagyon kevés diákot és iskolát fog érinteni. Mindannyiunk érdeke, hogy a jövő generációit a biztonságos közlekedésre neveljük.

Vélemény, hozzászólás?