Farsangi mulatság

Itt a Farsang, áll a bál, csináltunk egy karnevált!

A farsang vízkereszttől, azaz január 6-tól húshagyó keddig tartó időszak. Olyan időszaka ez az évnek, amikor az emberi bolondságok elementáris erővel törnek elő. Jelmez, zene, tánc, móka, mulatság és jókedv a „kellékei”! Ezek az alapdolgok jellemzik a farsangi mulatságot, ami minden gyerek kedvence.

Oktatási intézményünk tanulói részére február 17-én került megrendezésre a farsangi mulatság. A hagyományokhoz híven idén is igyekeztünk vidám, önfeledt percekkel, órákkal színesíteni a tanulással töltött napokat. Az előző nap hangulatosan feldíszített tornateremben idén egy királylányt és egy királyfit ábrázoló fotósarok is kialakításra került.

Télbúcsúztató ünnepünk a 8. osztályosok nyitótáncával, a Bécsi keringővel kezdődött. Ezt követte a farsangi ünnepkör legjellegzetesebb eseménye, az alsó tagozatos gyermekek egyéni jelmezes, maszkos bemutatója. Mindenféle mesehős és kreatív figura megjelent az iskolai felvonuláson. Volt ott királylány, boszorkány, Szépség, kalóz, Darth Vader, tündér, manó, katicabogár, indián, lufiárus, pillangó, Pókember, ördög, maci, vámpír és még sorolhatnám a szebbnél szebb jelmezeket.

Ezen a délutánon a nevetésé, szórakozásé volt a főszerep. Minden osztályunk remek produkcióval készült erre az alkalomra. Hosszas készülődés előzte meg az eseményeket. A tanulóknak a ritmus nagyon a lábukban volt, hihetetlen ügyességgel ropták a táncot. A zenei hangok összefonódását pedig a harmónia kormányozta.

Az elsősök „Manótánc”-cal készültek. Utánuk a hatodik osztályos fiúk Hip-Hop táncukkal mutatták be tehetségüket. A műsort a második osztályosok „Bokszolók és a Cukipofák” produkciójával folytattuk. A hetedikes lányok „Calypso” című koreográfiájukat egy latin- amerikai slágerre ropták. Őket követték a harmadik osztályosok vidám hangulatú táncukkal.
A hatodikos lányok és az ötödik osztály tanulói is fergeteges hangulatot varázsoltak nézők nagy-nagy örömére. A műsor zárásaként a negyedik osztályos nebulók léptek fel, akik „Való Világ, azaz Jelenetek az életből” című előadásukat adták elő mindenki szórakozására. A rendkívül színes, szórakoztató, vidám műsorszámok is osztályaink, diákjaink sokszínűségét,
tehetségét mutatták be. A műsorban résztvevőket édességekkel jutalmaztuk.

A táncot izgalmas percek váltották fel, a tombolahúzás vette kezdetét, ahol nagyon sok értékes és érdekes nyeremény talált gazdára. Fődíja egy 30 szeletes torta volt. Ezt követően, aki még érzett magában elég erőt és nem fáradt el a táncparketten diszkózhatott estig.

A bulihoz természetesen a finom sütemények, a pizza, a farsangi fánk, a vaníliás-banán turmix és az üdítők is hozzátartoztak. A produkciók közti szünetekben és az előadások végén a diákok és a vendégek félrevonulhattak az iskolabüfébe, ahol felfrissíthették magukat a megvásárolt finomságokból.

Nagyon szórakoztató, élménydús délutánban volt részünk. Kollégáink és Polgármester Úr gondoskodásának köszönhetően volt mindenből bőségesen. Külön köszönet érte Polgármester Úrnak, az Ilki Aprók Háza Óvoda és Konyha munkatársainak, iskolánk Kollektívájának, a Szülőknek és a Tanulóknak, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

„Heje-huja, vigalom!
Habos fánk a jutalom.
Mákos patkó, babkávé,
Értünk van a parádé.”

Szatmári Erika
DÖK segítő tanár

Vélemény, hozzászólás?